Logo UtrechtFC Utrecht, Stadion Galgenwaard, Huawei, Tele2 en de gemeente Utrecht hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst het digitale netwerk met supersnelle internet connectiviteit en…

3380 zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Het stadion is daardoor energieneutraal én levert energie voor bijna 300 Utrechtse huishoudens.

Stadion Galgenwaard zal dienen als de fysieke ‘thuisbasis’ van een proefomgeving, een zogenaamd living lab, waar diverse initiatieven ontplooid kunnen gaan worden. Om partijen samen te laten werken, kennis te delen, experimenten mogelijk te maken en innovaties op het gebied van sport, bewegen en gezondheid te ontwikkelen. Samen met stad en regio, met de stakeholders, bedrijven en bewoners.

“FC Utrecht zal door dit Wifi netwerk nieuwe diensten aan kunnen bieden aan supporters. Hierdoor kunnen we hun ervaring in het stadion verrijken. Naar verwachting kunnen alle supporters van FC Utrecht vanaf het begin van het voetbalseizoen 2017/2018 tijdens thuiswedstrijden van FC Utrecht het Wifi netwerk gratis gebruiken,” aldus Commercieel directeur Martijn Standaart.