Logo Voetbal 9 Op een winderige grasmat thuisploeg SC Woerden voor bijna 700 toeschouwers vanaf minuut één het initiatief. Het was in de beginfase van de eerste helft een…

aantal keer dreigend, maar tot echt goede mogelijkheden leidde dat niet. Na een minuut of tien kroop VEP wat meer uit zijn schulp en dat leverde een kans voor Stan Daalhuizen die beheerst binnen schoot: 0-1

Daarna nam SC Woerden weer wat meer het initiatief, waardoor de wedstrijd zich vooral op de helft van VEP afspeelde. Halverwege de eerste helft werd het duel even stilgelegd, omdat er een hond het veld op rende, wat zorgde de nodige hilariteit.

In de resterende minuten van de eerste helft ging de thuisploeg  hard op zoek naar de gelijkmaker, maar Hamza Hajji (schotje, gered door VEP-doelman Versteegt), Jacinto Papilaja (spectaculaire omhaal, hoog over) en Jordy Angenent (raakte de bal half) konden niet zorgen voor een gelijke ruststand.

De tweede helft ging voortvarend van start: SC Woerden kreeg een vrije trap en Angenent krulde de bal in de korte hoek, VEP-keeper Versteegt leek de bal achter de doellijn pas te stoppen, de scheidsrechter liet doorspelen, maar uiteindelijk schoot Aimé v.d. Bovenkamp de bal alsnog in het doel: 1-1. Lang kon SC Woerden echter niet genieten van de gelijke stand, want vijf minuten daarna pakte VEP alweer de leiding: Max Willebrands werd diep gestuurd, kwam oog in oog met doelman Hoveling en faalde niet: 1-2.

Zo aantrekkelijk als het begin van de tweede helft was, zo teleurstellend was het resterende gedeelte grotendeels. Er werden steeds meer fouten gemaakt, wat zorgde voor een rommelig verloop.

VEP leek de overwinning daarna over de streep te gaan trekken, totdat Jeffrey Buijt in de absolute slotfase een vrije trap binnen tikte en zo de 2-2 eindstand op het scorebord zette.

Foto’s: Anno Visser