Logo Stadshart Woerden Stadshart Woerden is tegen detailhandel en horeca in het leegkomende distributiecentrum van Gerritse IJzerwaren op industrieterrein Honthorst. Dat zei voorzitter…

van winkeliersvereniging Stadshart Woerden, Richard Stouthart, in RPL Actueel. Volgens Stouthart is er in het centrum van Woerden sprake van een wankel evenwicht tussen ‘gaat het goed of gaat het niet goed’. Hij vreest dat horeca en detailhandel in het gebouw op Honthorst ten kosten gaat van de klandizie in het centrum. Stouthart is wel voorstander van een tweede supermarkt in het centrum.

Uit onderzoek blijkt dat er in het centrum te weinig vierkante meters supermarkt zijn. Volgens Stouthart heeft een supermarkt een gunstige werking op het centrum omdat klanten van zo’n winkel sneller ook even naar andere winkels in het centrum gaan. Dat gebeurt volgens hem niet als er een supermarkt buiten het centrum bijkomt.

Stouthart zegt aan alle plannen voor het pand van Gerritse mee te willen werken, zolang als het maar niet om horeca of detailhandel gaat.