Logo Schaatsmarathon In februari beleefde Stan van Vliet in Berlijn zijn internationale doorbraak én hij behaalde een derde plaats bij het Nederlandse kampioenschap voor C-junioren.

Voor wethouder Walther Kok van Oudewater aanleiding om het 15-jarige schaatstalent uit Hekendorp te ontvangen in het stadskantoor om zijn felicitaties over te brengen.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om sportdeelname bij de jeugd te stimuleren. Zo organiseerde Oudewater in 2017 voor de eerste keer een jeugdsportverkiezing. Tussentijds besteedt de gemeente ook aandacht aan sporters die tot opmerkelijke prestaties komen, zoals bij Stan van Vliet, die een derde plaats behaalde op het NK bij de C-junioren.

‘Vorig jaar rond deze tijd trok voorzitter Tom Streng van de Schaatsvereniging Oudewater de vergelijking tussen Stan en Patrick Roest. Beide schaatsers behaalden een tweede plaats en allebei verbeterden zij hun persoonlijke records. Stan bij het baankampioenschap C-junioren en Roest op het WK allround. Daar moest hij zijn meerdere erkennen in Sven Kramer. Afgelopen weekend waren de rollen omgedraaid en werd Roest wereldkampioen. Als Stan zich de komende jaren ook op deze manier blijft ontwikkelen, dan staat hem nog een mooie schaatstoekomst te wachten’, aldus Kok.

Foto: Gemeente Oudewater
Wethouder Kok feliciteert Stan van Vliet
stan