Logo Oudewater Het was zaterdag in Leiden erop of eronder, zowel voor de Oudewaterse ploeg als voor Lugdunum. Het begon niet al te best, de druk was groot, want voor beide…

partijen kon het fout aflopen.

Lugdunum had het beste van het spel, maar in de 17e minuut zorgde de Oudewaterse linksbuiten voor een explosie van enthousiasme nadat hij een vrije trap van Joost Miltenburg in het vijandelijke doel liep: 0-1. Kort voor het half uur liep een Leidenaar het strafschopgebied in en dat liep uit in gelijkspel. Het deerde echter het zelfvertrouwen van FC Oudewater niet.

De tweede helft begon Lugdunum met de jacht op de tweede treffer. Dat leverde het nodige balverlies op voor Oudewater en opnieuw zagen de Lugdunumers kans de stand in hun voordeel te veranderen: 1-2. Die voorsprong duurde maar vijf minuten en dankzij een strafschop kon FC Oudewater de stand weer gelijk trekken: 2-2. De bezoekers kregen weer meer lef en het ging er feller aan toe, met een aantal gele kaarten als gevolg.

Het gelijkspel leidde tot verlenging en 11 min. voor tijd maakte FC Oudewater een eind aan alle spanning door de winnende 3-2 op het bord te schieten.

Foto: Website FC Oudewater
oudewater