Logo IkPasOp 1 maart start de campagne ‘IkPas’ en daarmee daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. In de regio Utrecht richt ‘IkPas’ zich op ouders/opvoeders…

en sportverenigingen met het doel gewoontegedrag te doorbreken. Ouders en opvoeders kunnen daarmee een voorbeeld zijn voor hun kinderen. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan ‘IkPas’ maken kans op kaartjes voor een Interland. Uit een onderzoek van het Radboudumc en het NTR-televisieprogramma de “Kennis van nu” blijkt dat het tijdelijk stoppen met alcohol of zelfs matig gebruik, goede effecten kan hebben op iemands gezondheid. Cholesterolwaarden werden lager, deelnemers hadden minder buikvet en een gezondere lever.

Sportverenigingen die kans willen maken op kaartjes voor een Interland, kunnen naast de aanmelding op www.ikpas.nl een e-mail sturen naar mbouman@ggdru.nl. Vermeld hierbij: naam, plaats van de sportvereniging en de voor- en achternamen van de leden die meedoen aan IkPas.