De 14-jarige langebaanschaatser Björn Kitselaar uit Woerden heeft zich zaterdagavond, bij de landelijke selectiewedstrijd in Deventer, geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Junioren-C. Schaatsers uit heel Nederland maakten kans op de laatste acht startplekken voor het NK en Kitselaar wist, mede door zijn snelle 500 meter één van deze plekken te bemachtigen.

Begin februari wordt in Enschede gestreden om de nationale titel op de 500 en 1500 meter voor 14- en 15 jarigen, zowel jongens als meisjes.

Op zondagavond heeft Kitselaar vervolgens ook nog de Baankampioenschappen Junioren C gewonnen op de Vechtsebanen in Utrecht. Hier werden de 500 en 1000 meter gereden. Na afloop mocht Björn de gouden beker mee naar huis nemen.

Björn Kitselaar is lid van Schaatshardrijvereniging Woerden en maakt deel uit van de C-selectie van de Schaatsacademie Utrecht. De Schaatsacademie Utrecht is het opleidingsteam die talentvolle schaatsers uit de regio Utrecht begeleidt en traint om het maximale uit hun schaatscarrière te halen.

Naast het volgen van de HAVO op het Minkema College traint hij meerdere keren per week op de schaatsbaan in Utrecht.