Na een kwartiertje was het raak voor de koninklijke Haagse club. Handig duikelde een speler net binnen het strafschopgebied en schootJoppe van der Bruggen vanaf de stip de 0-1 voor zijn ploeg binnen. Nog geen twee minuten later ging een beauty van een lob over Joey Anker in het net voor de 0-2.

Hoewel het spelbeeld zeker niet in het voordeel was van HVV, leek het zomaar een nare middag te worden voor de jarige ESTO-aanvoerder Robin Groenendijk en zijn ploeg. Slechts zeven minuten later, na een snelle aanval, gaf Kevin Duthler de bal aan de meegelopen Arno Zijm, die een leeg doel voor zich zag: 1-2.

Kort na de rust nam Wouter-Jan Bos een voorzet op de slof en werd het 2-2. Met angst voor een snelle uitbraak hield HVV veel mensen achterin om het gevaarlijke spitsenduo Duthler en Bos in de gaten te houden. Met nog ongeveer tien minuten op de klok werd Duthler in het strafschopgebied aangetikt. De bal ging op de stip. Bos knalde hard de 3-2 overwinning in de touwen en HVV had daar niets meer tegenin te brengen.

Foto: Han Koevoets – De bal belandt net naast het HVV-doel