Logo Volleybal 2AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdagavond in Amsterdam een overtuigende 0-4 zege behaald. De Woerdense formatie bezorgde het derde damesteam van…

US daarmee de eerste puntloze nederlaag van het seizoen. “Wij hebben heel goed gespeeld, af en toe was het echt genieten. Het was op alle fronten stabiel,” spaken Krijn Verlek en Jos van der Pluijm na afloop trots.

VTC Woerden speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen. De bezoekers waren vanaf het begin attent in de blokkering en legde de thuisploeg veel servicedruk op. Daarnaast bleef de passlijn fier overeind en kon de Woerdense spelverdeelster naar hartenlust variëren.

In de eerste set bleef de thuisploeg even bij, maar daarna won de Woerdense formatie de set met 18-25. De tweede set vertoonde een gelijk scoreverloop en zege: 19-25.

Ook de derde set werd een prooi voor de nummer vier van de ranglijst: 20-25. In de vierde set vocht US voor de laatste kans om te ontkomen aan de eerste 0-4 nederlaag van het seizoen. De thuisploeg kwam eerst nog met 6-5 voor, maar moest daarna via 7-10, 15-18 en 17-21 met 18-25 het hoofd buigen voor de Woerdense formatie.