Logo WaterpoloDe heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Noordkop in Den Helder gewonnen. Noordkop kon de scoren openen, maar daarna lag het initiatief…

bij Woerden. De verdediging lag compact om de spelers van Noordkop uit te schakelen en aanvallend kwamen de Woerdenaren ook op gang.

Het was eerst Herman van Golen die gelijk maakte, waarna Roeland v.d. Bosch en Sander Palm een 1-3 voorsprong bewerkstelligde na de eerste periode. In de tweede periode konden alleen de bezoekers hun kansen goed benutten. Halverwege de wedstrijd stond het dan ook 1-7.

In de derde periode wist Woerden de goede lijn niet door te zetten. Noordkop kon ook weer tot scoren komen, maar de marge bleef echter zeven punten. In het vierde kwart werd de bemoeienis van de scheidsrechter steeds groter. Woerden kreeg verschillende strafworpen tegen, waar aan de andere kant nauwelijks meer gefloten werd.

De tegenstander verharde het spel om nog wanhopig iets te forceren. Woerden moest hierbij nog vier doelpunten incasseren, maar wist gedisciplineerd de wedstrijd uit te spelen. Met een 7-12 overwinning kon de ploeg tevreden terugkijken op de wedstrijd.