Logo Rohda76 Bodegraven De voetballers van het Bodegraafse Rohda’76 traden zaterdag in Noorden aan voor de topper tegen NSV’46. Voor de Bodegravers is NSV een zeer geduchte tegenstander.

In het voorbije voetbaljaar – toen nog in de derde klasse – verloor Rohda zowel uit als thuis van de ploeg uit het plassendorp. En als indrukwekkend wapenfeit droogde NSV in de laatste speelronde koploper FC Oudewater in eigen huis af met 0-7.

De kracht van NSV schuilt vooral in de voorste linie. Dat werd na een klein kwartier duidelijk, toen Rohda op achterstand kwam: 1-0. Door die tegenslag lieten de bezoekers uit Bodegraven zich niet ontregelen. Met nog ruim een half uur op de klok poetste het team van coach Boris van Es de achterstand weg. Op aangeven van Tim van der Werf, die later nog uitviel met een hoofdwond, prikte Mitchell van Waveren de dikverdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

Ook in de tweede helft toonde Rohda zich de bovenliggende partij, maar de blauw-witten konden dat niet in doelpunten tot uitdrukking brengen.

Foto: Kees van de Wilk
Drukte voor het doel van NSV ’46
48 rohda