Met het overhandigen van een cheque aan SCH’44 op de clubreceptie naar aanleiding van het 75-jarig bestaan, is er een eind gekomen aan een enerverende periode van de stichting Regiovoetbal.

De stichting Regiovoetbal Harmelen/Vleuten/De Meern, opgericht in 1992, heeft in de afgelopen 27 jaar 24 keer een wedstrijd georganiseerd tussen het regioteam, samengesteld uit spelers van SCH’44, PVCV en vv De Meern, waarvan 22 keer tegen FC Utrecht. Het doel was om de kwaliteit van het jeugdvoetbal in de regio te bevorderen.

Ondanks de trouwe sponsoren en geweldige vrijwilligers heeft het huidige bestuur van Stichting Regiovoetbal Harmelen/Vleuten/De Meern toch besloten de stichting te ontbinden. Zo’n evenement dat zich om het jaar in een van de drie plaatsen afspeelt is lastig te organiseren, zo werden gemeentelijke regels steeds moeilijker en ook was er gebrek aan animo bij de spelers van de drie aangesloten sportclubs om een balletje tegen FC Utrecht te trappen.

Het geld dat nog in de kas zit wordt nu verdeeld over de drie verenigingen, die dat geld kunnen besteden aan de ontwikkeling van de (jeugd)afdelingen.