Logo Kamerik1

Zaterdag 15 december heeft voor de eerste keer Kamerik Proeft Kersteditie plaatsgevonden. Tijdens het heel goed bezochte en gezellige evenement vond de bekendmaking plaats

plaats van de Kameriker van het jaar en de sportvrijwilliger van het jaar.

De Kameriker van het jaar is weer een duo geworden. Het zijn twee mensen die zich vrijwillig voor Kamerik inzetten: Dirk Griffioen en Peter Witteveen. Ze zijn regelmatig op de begraafplaatsen te vinden om er onderhoud uit te voeren. Dirk zet zich vooral in voor het groenonderhoud van de begraafplaats in Kamerik. Peter doet vooral onderhoud aan de grafstenen en het onderhoud van de begraafplaats aan de Kanis. Behalve voor het werk aan de begraafplaatsen zijn ze ook altijd bereid een praatje te maken met de bezoekers.

Ria Los werd verkozen tot sportvrijwilliger van het jaar. Ria ontving de prijs voor haar inzet voor volleybalvereniging Serve’72. Zij heeft sinds 1980 een bestuursfunctie vervuld bij Serve’72.

Naast haar inzet voor de volleybalvereniging doet ze ook nog ander vrijwilligerswerk zoals voor ZijActief Kamerik en als vrijwillige verkeersregelaar. Kortom: Ria is een drijvende kracht achter Serve’72 en verdient het om hiervoor in het zonnetje gezet te worden als Sportvrijwilliger van het jaar 2018.

Foto’s: Anno Visser