RVC was erop voorbereid om counterploeg Stompwijk te bespelen, toch viel dat plan in duigen toen de tegenstander een hele andere tactiek aannam. De bezoekers gingen vol in de aanval en RVC ging daar slordig mee om, zodat Stompwijk voor het eerste gevaar kon zorgen.

Even daarna nam RVC het over en leek de vermoeidheid of de zon Stompwijk al te slopen. Frank Stolwijk was eerst heel dichtbij de openingstreffer voor RVC, hoe hij miste was een raadsel. Maar even later was het alsnog raak, op een voorzet van Romano Giorgini liep Stolwijk deze keer wel binnen. Voor de rust wist Wouter Sluijs er ook nog 2-0 van te maken.

Er hingen nog meer goals in de lucht op Kaagjesland. Stompwijk kwam wonderbaarlijk goed uit de startblokken en scoorde via een kopbal uit een vrije trap al snel de 2-1. Toch wist RVC daarna alsnog de zwakke ploeg op te rollen. Stolwijk en Sluijs scoorden nogmaals en ook Zanzibar Booy maakte een fraaie treffer. In de slotfase deed Ralph Tol de deksel op de Stompwijkse neus, hij zette de eindstand op 6-1.

Foto’s: Letty Blanken