Een 52-jarige man uit Vinkeveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna drie maanden, een taakstraf en een verplichte behandeling. Dit meldt RTV Utrecht. Naast de opgelegde straffen en behandeling mag hij ook vijf jaar lang niet in de buurt van haar komen.

In april probeerde de man zwaar lichamelijk letsel toe te brengen aan de vrouw door twee keer met zijn boot tegen én over haar boot te varen. Een onbeantwoorde liefde zou hem tot zijn daden hebben gedreven. De twee kennen elkaar uit het dorp en het stalken begon in het voorjaar van 2018.

Hij belaagde haar op een indringende en nare manier door haar vaak op te bellen, thuis langs te komen en spullen te vernielen. Mede vanwege deze geschiedenis, krijgt de man een contact- en locatieverbod en een taakstraf van 180 uur.

Daarnaast krijgt de man een gevangenisstraf van 365 dagen (277 dagen voorwaardelijk). De man is echter niet volledig toerekeningsvatbaar vanwege zijn alcoholprobleem en dominante persoonlijkheidskenmerken. Daarom heeft de rechter ook een verplichte behandeling opgelegd.