Logo De Meern Na het dramatische dieptepunt van het 5-0 verlies tegen HSC ’21 werd de derby tegen het Utrechtse Hercules een flinke opsteker voor De Meern. Amper was de…

wedstrijd begonnen of het was al bijna raak. De keeper van Hercules kon een schot van Jordy Stins nog net tegen de paal werken.

Hercules was meteen wakker en nam het heft wat meer in handen. Na een kwartier kreeg De Meern twee vrije trappen, genomen door El Bennay en Den Haag, echter zonder resultaat, maar de vechtlust was er bij De Meern. De rest van de eerste helft waren er niet veel grote kansen te melden, wel dat beide partijen met ieder een gele kaart op zak de kantine opzochten.

Kort na rust had Jordy Stins nu eens geen pech en zijn schot verdween achter de keeper van Hercules in het net. De zo gewenste 1-0 was binnen voor De Meern. Bij een kans voor Hercules ging het schot net naast het Meernse doel.

Na een paar wissels aan beide kanten werd het in de laatste 10 minuten voor Hercules alles of niets. Maar de 0-1 bleef staan en daarmee kon De Meern de rode lantaarn overdragen en doorklimmen naar de 15e plaats op de ranglijst.

Foto: vv Hercules
Druk van De Meern op het Herculesdoel
de meern