De fierljeppers van de polsstokbond Holland waren zaterdagavond neergestreken in Polsbroekerdam om daar in het strijdperk te treden om de Jeva Bokaal. Thomas van Midden en Jaco de Groot doen aan stuivertje wisselen voor wat betreft de dagzege. Won Thomas afgelopen woensdag, zaterdag was het Jaco weer die de lakens uitdeelde. Wilco van Amerongen moest zich tevreden stellen met de bonzen plak.

Dymphie Baas – van Rooijen uit Oudewater was bij de Dames heer en meesteres. Fabiënne Overbeek en Julia van Eijk volgden haar op gepaste afstand.

Lucas van Eijk was zaterdagavond de grootste spekkoper. In de wedstrijd bij de Junioren wist de Haastrechter Reinier Overbeek en Timon de Haay van deze zege af te houden. Zegvelder Wijnan van Ingen en Woerdenaar Bas van Leeuwen werden respectievelijk vierde en zesde.

Harmen Timmerarends was bij de Jongens de onbetwiste winnaar. Ook zaterdag sprong de Montfoorter opnieuw verder dan Roy Velis, Mark van der Horst en lijstaanvoerder Guus Hoogland.

Bij de Meisjes ging de dagzege naar Laura Maaijen. De Haastrechtse wist Thalina van der Wind en Suzanne Mulder naar het tweede en derde plan te verwijzen. De Zegveldse Eline Kastelein viel net bij buiten de prijzen.

Foto: Polsstokbond Holland – Alle prijswinnaars in Polsbroekerdam