Met 38 atleten aan de start, is de Run-Bike-Run van atletiekvereniging Clytoneus succesvol verlopen. Deelnemers konden kiezen tussen de hele afstand (eerst 7,2 km. lopen, vervolgens 30,4 km. fietsen en daarna nog 3,6 km. lopen) of de halve afstand.

De wedstrijd werd onder warme omstandigheden afgewerkt. Bij het fietsen hadden de deelnemers te maken met een flinke oostenwind. Op de hele afstand bij de dames lag de top vier dicht bij elkaar. Op het afsluitende looponderdeel stelde Mieke van Kuijk uit Harmelen de overwinning veilig.

Bij de heren op de hele afstand kon clubfavoriet Lennart Kleinjans de internationaal sportende triatleet Sven Strijk behoorlijk bijhouden. De Bodegraver Strijk hoefde niet alles uit de kast te halen om te winnen.

Bij de dames op de halve afstand tekende de winnares zich al vroeg af. Alleen pech kon de Woerdense triatlete Chantalle Timmer nog van de overwinning afhouden, maar dat gebeurde niet.

Bij de heren op de halve afstand ging het eerste looponderdeel voor de top van het veld redelijk gelijk op. De geroutineerde Gouwenaar Andy Koolmees lag de hele wedstrijd aan kop en stond die uiteindelijk niet meer af.

Foto’s: Atletiekvereniging Clytoneus

paas run bike run