Logo ESTO BodegravenOnder ideale omstandigheden, veel toeschouwers en lekker voetbalweer, kon het vlaggenschip van het Bodegraafse ESTO haar kunnen tegen FC Zoetermeer laten zien. Er werden al direct…

veel duels gewonnen. Op het middenveld was ESTO de baas en konden creatieve spelers van Zoetermeer, zoals Ali Boussabon, het spel niet bepalen. Al in de zevende minuut liep Job van de Welie een vrije trap van Wouter-Jan Bos binnen. Daarna pakte Zoetermeer het initiatief, maar de Bodegraafse verdediging gaf geen krimp.

Tien minuten voor de rust werd de ongrijpbare Stojan Cekic afgestopt met een te zware overtreding. Na een rode kaart bleven er nog tien Zoetermeerders achter op het veld. Het overtal werd door ESTO goed benut en vijf minuten later tekende Tim van de Lagemaat uit een vrije trap de 2-0 aan.

Een kwartier na rust wist Zoetermeer de aansluiter binnen te schieten en leek even de spanning terug te komen. Een fraai doelpunt van Maarten van Riessen maakte daar een eind aan: 3-1. Opnieuw schoot Tim van de Lagemaat een vrije trap binnen tot 4-1. Cekic en Bos zorgden voor de 6-1 eindstand.