Logo Fietsroute Zondag 21 mei werd voor de tweede keer De Ankertour georganiseerd door TTC de Merel uit Mijdrecht en Wielerclub WTC uit Woerden. Ook dit jaar werd…

er weer gefietst voor het goede doel, het Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht en Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden. Er kon gekozen worden uit vier afstanden die de deelnemers door het Groene Hart leidden, met start- en finishplaats Mijdrecht of Woerden. De lange afstanden waren erg in trek bij de wielerrenners, de kortere afstanden trokken meer de recreatieve fietsers.

John van der Meer, bestuurslid Netwerk en Fondsenwerving bij het Woerdense Inloophuis blikt tevreden terug. “Het was even afwachten wat het weer ging doen, maar we hadden het ons niet beter kunnen wensen: prima fietsweer! We zijn ontzettend blij met de opkomst, dit was het tweede jaar dat de toer georganiseerd werd, in Woerden een verdubbeling en in Mijdrecht een aanzienlijke toename. De opbrengst heeft ons ook aangenaam verrast, in totaal werd er € 2168,00 opgehaald. We zijn natuurlijk WTC en TTC de Merel weer enorm dankbaar voor de goede organisatie, maar ik wil ook de vrijwilligers en Albert Heijn Woerden ontzettend bedanken!,” besluit Van der Meer.

Foto’s: Winny van Rij