Logo Wielrennen1De ploegentijdrit waarmee de Vrouwenronde van Noorwegen werd geopend werd met overmacht gewonnen door de Nederlandse Women’s WorldTour-formatie.

De formatie, bestaande uit vijf vrouwen waaronder de Nederlandse vrouwen Lucinda Brand en de Woerdense Floortje Mackaij legden de ruim 24 kilometer lange ploegentijdrit in het zuidoosten van Noorwegen af met een gemiddelde snelheid van 48,8 kilometer per uur. Daarmee hebben ze opnieuw hun reputatie als regerend wereldkampioen ploegrijden bewezen.

Sunweb was de enige ploeg die binnen de 30 minuten bleef. Bij het laatste tijdrittreffen tussen ploegen, vijf dagen geleden in Zweden, werd Sunweb nog met een kwart minuut verslagen door Boels-Dolmans. Deze de ploeg kwam nu niet verder dan de zesde plaats.

Een leuk extraatje was 50 kilo zalm die zalmgigant Lerøy klaar had liggen voor het winnende team. Daarbovenop kreeg Sunweb nog tien kilo zalm extra, want dat was een prijs voor het team dat het eerst boven bij de citadel van Halden was aangekomen. Ook dat was Sunweb.