Afgelopen zondag kwamen de voetballers van Moordrecht op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst en de uitslag van de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, lag een overwinning voor de thuisclub wel voor de hand. Het liep echter iets anders. VEP domineerde weliswaar, maar het speelde veel te traag om het de gasten echt moeilijk te maken. Kansen waren er wel, maar daar werd veel te slordig mee omgegaan. Moordrecht daarentegen kreeg slechts een paar kansen, maar de bezoekers gingen daar veel effectiever mee om.

Na een 0-0 ruststand kwamen de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong. Daarbij werd het ook nog eens flink geholpen door de VEP-defensie. Beide keren dat de zwart-witten op een achterstand kwamen, bleek de wil om te scoren er wel te zijn. Twee maal werd het gezapige tempo opgevoerd en werd de achterstand snel weggepoetst. Tim van der Vlugt maakte de 1-1 en Joost Brugman de 2-2.

Volgende week geen voetbal bij VEP in verband met het 100-jarig bestaan. Op 25 mei de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Sportief komt dan op bezoek. Het zal nergens meer om gaan, maar het zou mooi zijn als VEP het jubileumjaar mooi afsluit met veel publiek.

Foto’s: Henk Wit