Logo Fluitketel Curling De intussen landelijk vermaarde Woerdense Fluitketelcurling Competitie beleefde afgelopen zaterdag zaterdag een spannende ontknoping. 64 teams streden om de…

felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen 2017 in de wedstrijden, die de Internationale juniorkamer van Het Groene Hart op de ijsbaan op het Kerkplein organiseerde.

In de finale, een titanenstrijd tussen de teams HP Geukies en Damesteam Noorwegen en waarbij de scheidsrechters Vera Streng en Roos Gerritsen de rolmaat er bij moesten halen om op de millimeter nauwkeurig het verschil te bepalen, wist HP Geukies de titel in de wacht te slepen.

Tot aan de laatste gooi bleef het spannend  en wist de uiteindelijke winnaar een aanvankelijke achterstand om te buigen naar een 2-0 overwinning. Daarmee was de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisselketeltrofee voor HP Geukies. De winnaars mochten bovendien de Woerdense eer zien hoog te houden bij het NK Fluitketelcurling. Met een bus vol spelers en supporters vertrokken zij gisterenmorgen in alle vroegte richting het Noord Hollandse Bergen.

Foto’s: Henk Wit