Logo Tennis7 Voor het eerst in de geschiedenis van het Woerdense tennis wordt een ploeg kampioen in de tweede klasse. De in Hillegom behaalde drie punten volstonden voor het…

veiligstellen van de eerste plaats. Het idee dat er volgend seizoen eerste klasse wordt gespeeld in Woerden maakte de vreugde extra groot.

Het moest zo zijn dat het damesduo Ilona Somers en Kika Hogendoorn de titel definitief naar Woerden sloeg. Het tweetal stond het afgelopen seizoen op eenzame hoogte in de tweede klasse.

Dat het tot de vierde partij duurde voordat de titel definitief naar Cromwijck ging was ingecalculeerd. Hoewel Anniek Remmerswaal, dit seizoen niet gelukkig in haar singel, dichtbij een overwinning was. Dat Michal Nevrela zijn singel verloor van Jesse Huta Galung was geen schande. De oud-international was scherp tot op het bot en liet met regelmaat zijn grote klasse zien.

Terwijl Melvin Hauwert een wereldpartij stond te spelen haalden de dames het kampioenschap binnen. Hauwert won zijn wedstrijd met 6-3 in de derde set. Door een schouderblessure moest Nevrela zijn laatste twee partijen gewonnen geven. Het voor punten knokkende Hillegom won de laatste mix waarmee de 5-3 in de boeken kwam.

Foto’s: Anno Visser