De rood-witten hadden zich de competitiehervatting hoogstwaarschijnlijk iets anders voorgesteld. Sportlust verloor terecht met 4-1 van De Jodan Boys uit Gouda en verspeelde, voor de ogen van zo’n honderdvijftig meegereisde supporters, de koppositie in de Hoofdklasse A.

Jodan Boys kwam vroeg in de wedstrijd op 1-0 door een doelpunt van El Idrissi. Dit was tevens de ruststand na een matige eerste helft. De Woerdenaren kwamen na rust een stuk beter uit de kleedkamers. De druk op De Jodan Boys werd opgevoerd en de bal ging soepel rond. Het waren echter de Gouwenaren die in de 57e minuut wisten te scoren, na slecht uitverdedigen door de Woerdense defensie.

Dat het toch weer spannend werd kwam omdat Mark van der Weijden een terecht toegekende strafschop verzilverde. Even later was de marge toch weer twee. Aanvoerder Nik Verhagen vloerde zijn tegenstander binnen de zestien: pingel! De Vries faalde niet en zette De Jodan Boys op een 3-1 voorsprong. Twee minuten later schoot Tuithof de 4-1 eindstand op het bord.

Sportlust-trainer Patrick Loenen was duidelijk in zijn analyse: ”Zoek er maar een verklaring voor, maar vast staat dat er koppen gaan rollen. Verliezen kan een keer, maar op deze manier had ik net zo goed thuis kunnen blijven”, besloot de trainer.

Foto’s: Sportlust ’46 – Arie Verhagen