Counters deden RVC ’33 in Sassenheim de das om. vv Teylingen, dat al een periodetitel op zak heeft, gaf RVC een lesje hoe je de tegenstander counterend op de knieën krijgt. Al na één helft spelen had de thuisclub de 2-0 voorsprong te pakken.

Na rust had RVC veelvuldig balbezit, maar de Teylingen-defensie was niet om te krijgen. Ondanks dat Mees Booy die Ralph Tol verving, door zijn solo-acties nog enig gevaar stichtte. Teylingen had zelfs twee gele kaarten nodig om het frivole Reeuwijkse talent af te stoppen. Ondanks de druk van RVC bleef Teylingen de betere en gevaarlijkste ploeg. Het werd zelfs 3-0. Het was daarna te danken aan doelman Stefan v.d. Meer dat RVC niet meer schade opliep.

Een overtreding op Rens Mathot bracht Frank Stolwijk nog wel naar de strafschopstip. Deze alleskunner trof doelman Wessel Zonjee, maar Daan Zantinge was er als de kippen bij om de rebound alsnog te verzilveren: 3-1. Ondanks de nederlaag houdt RVC de koppositie in handen voor de derde periode, maar het moet wel DOSR en HVV naast zich dulden.

Foto: André van Egdom – Strijd om de bal op het middenveld

rvc voetbal