Logo MontfoortMontfoort trainer Aart-Jan van Boksel moest afgelopen zaterdag al zijn creatieve kwaliteiten aanwenden om een representatief team neer te zetten. Ondanks blessures en schorsingen…

koos Van Boksel voor een aanvallend concept en dat zou zich uitbetalen.

Vanaf het begin was het Montfoort, dat het spel op een goed bespeelbare natuurgrasmat dicteerde. Er was veel druk naar voren en DHSC liep daardoor voortdurend achter de feiten aan.

Na een kwartier spelen werd de toon gezet door Joey van Ede met een schitterende volley: 0-1. Tot aan de rust kreeg Montfoort voldoende kansen om de wedstrijd beslissen, maar de voorsprong werd niet vergroot.

Nauwelijks hadden de supporters na de thee hun plek weer ingenomen of het was opnieuw Joey van Ede, die de voorsprong verdubbelde. Vanaf dat moment was de thuisploeg één grote gatenkaas en de grote vraag was slechts hoe Montfoort met de geboden kansen zou omgaan. Het antwoord was simpel, namelijk prima.

Na Marck van Baal pakten ook Bart Roelofs en Max Verweij hun goaltje mee en het was opnieuw Van Baal, die voor de 0-6 tekende. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg, die met een fraaie kopbal een klein beetje de eer redde: 1-6.