Een week nadat hij zijn eerste 21-meter sprong had afgeleverd won de Fries in vorm Thewis Hobma ook voor het eerst de NFM, de Nationale Fierljep Manifestatie in het Friese It Heidenskip.

De ljepper uit Harlingen zette een sterke serie neer en daar kregen alle concurrenten het nakijken. Sytse Bokma werd tweede, voor de Hollanders Rian Baas en Jaco de Groot.

Bij de Dames was de Oudewaterse Dymphie Baas te sterk voor Marrit van der Wal en Wendy Helmes. Bij de Junioren zorgde Reinier Overbeek voor de grootste opwinding, want hij verpulverde het Friese schansrecord. Chris Anker veroverde het zilver en de Fries Jos Bethlehem won de bronzen plak.

Bij deJongens was de zege voor Rutger Haanstra. Hij hield Riemer Durk Knol en Guus Hoogland achter zich. Het podium bij de Meisjes was een volledige Friese aangelegenheid: de Hollandse Meiden kwamen niet in hele het stuk voor.

Over alle categorieën pakte Friesland het meeste eremetaal in de traditionele strijd met de Hollandse fierljeppers: drie keer goud, vier keer zilver en twee keer brons was de Friese oogst, tegenover de Hollandse medailles: twee keer goud, één keer zilver en drie keer brons.

Foto: Erik van Kordelaar (inzet)
Foto: Polsstokbond Holland

De winnaars in Friesland