Logo THORZaterdag traden de Harmelense korfballers van THOR korfbal in het Amstelveense strijdperk tegen Oranje Nassau. De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op. Er waren felle duels…

met name bij een aantal heren. De scheidsrechter had hier een zware taak aan om alles in goede banen te leiden. Opvallend aan deze duels was dat de scheids voornamelijk strafworpen gaf aan de tegenstander.

Een time-out was dan ook even nodig om weer orde op zaken te stellen. De ruststand werd 9-6, waarvan zes van de negen doelpunten van de tegenstander uit een strafworp voortkwamen.

De Harmelenaren kwamen na rust een stuk sterker uit de kleedkamers en kwam terug tot 9-8. Er werden minder overtredingen werden gemaakt en THOR bleef zelf ook mee scoren. Zes minuten voor het einde stond het dan ook 15-14 op het scorebord.

Helaas trok Oranje Nassau aan het langste eind en won deze wedstrijd met 16-15. Thor was heel dichtbij maar heeft voornamelijk in de eerste helft teveel weggegeven. Van de zestien tegendoelpunten zijn er zeven uit strafworpen gemaakt. Deze wedstrijd had in elk geval niet verloren hoeven te worden.