De uitwedstrijd van de Harmelense korfbalclub Thor tegen Vlug en Vaardig werd een krappe overwinning voor de Amsterdammers. Thor startte sterk met twee vlugge doelpunten van Matthias Kuiken. Na tien minuten spelen stond de stand op 1 – 3.

Echter, de Amsterdammers lieten al snel zien waarom zij vinden dat ze een tweede plaats verdienen en kwamen in de 17e minuut voor het eerst op voorsprong bij een stand van 5 – 4. Ondanks vele goede aanvallen wist Thor die niet om te zetten in doelpunten, waardoor Vlug en Vaardig uit kon lopen: 7-4 bij rust.

Ook in de tweede helft werden er goede aanvallen gedraaid, maar weinig doelpunten gescoord. Ondertussen liep het bij Vlug en Vaardig een stuk soepeler en creëerden zij een ruime voorsprong van 12 – 5.

De laatste twintig minuten wisten de Harmelenaren nog enigszins terug te komen en lieten zien dat ze niet vergeten zijn hoe ze moeten korfballen. De voorsprong voor de Amsterdammers was echter al te groot en de scheidsrechter floot voor het eind van de wedstrijd met een stand van 17 – 11.