Logo OudewaterHet lag in de lijn de verwachtingen dat de wedstrijd van FC Oudewater tegen Be Fair een heftige zou worden gezien het eerdere duel in Waddinxveen. De thuisclub voelde zich…

toen bestolen door de referee. Meer dan zes minuten doorspelen in blessuretijd was dat wat Oudewater toen nodig had om nog een puntje mee te nemen.

Beide teams gingen fel van start, maar de scherpe duels speelden zich op het middenveld. In de veertiende minuut was het dan toch raak voor de fusieclub. Walter van der Neut scoorde heel fraai: 1-0. Voor rust maakte Joost Miltenburg de 2-0 en moest doelman Rick van Hattum zijn kunnen tonen.

Ook in de tweede helft FC Oudewater nam het initiatief. Toch viel dat derde doelpunt snel via ‘owngoal’: 3-0. Na een uurtje scoorden de Waddinxveners uit een strafschop: 3-1, door een buitenspelgoal zelfs 3-2 en geklungel in de Oudewater defensie zorgde voor 3-3.

Be Fair stroopte de mouwen nog eens op, maar uiteindelijk kwamen ze zichzelf tegen. Het was uiteindelijk Wouter van Sprundel die zijn invallen bekroond zag met het winnende doelpunt: 4-3. Het uitblijven van (nog) een kaart voor een Waddinxvener na het neerhalen van Simon la Lau zorgde daarna nog voor hectiek, maar de stand bleef zo.