Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag voor het eerst in tijden in eigen huis een nederlaag geleden. Tegen het reserveteam van Spaarnestad verscheen het minimale 2-3 verlies…

op het scorebord. De laatste nederlaag in de Thijs van der Polshal dateert van vorig seizoen. Door de nederlaag neemt de Woerdense formatie de vierde plaats op de ranglijst in.    

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en stond binnen de kortste keren op achterstand. De bezoekers lieten hun riante marge echter niet helemaal afpakken en wonnen uiteindelijk met 22-25.

In de tweede en derde set was de thuisploeg de betere en drukte dat ook uit in de score: 25-19 en 25-19. In de vierde en vijfde set evenaarde VTC Woerden het niveau van de voorgaande sets niet meer. De foutenlast werd hoger, de bezoekers verdedigden veel en werden aanvallend effectiever. Dat resulteerde in een 15-25 setwinst voor Spaarnestad.

Trainers Verlek en Van der Pluijm zagen hun team een uiterste krachtsinspanning leveren om de vijfde set naar zich toe te trekken. De thuisploeg kwam tot 13-14 en 14-15, maar het tweede wedstrijdpunt was raak voor de Noord-Hollanders: 14-16.