Logo Voetbal 6Twee clubs uit het betaalde voetbal komen voor de bekerduels op bezoek bij Hercules en De Meern. Een mooie opsteker voor de voetbalverenigingen, hoewel die organisatorisch wel alles…

uit de kast moeten halen. Daar tegenover staat naamsbekendheid voor de club en hopelijk volle tribunes.

Het Utrechtse Hercules speelt op donderdagavond 21 september tegen FC Groningen en die wedstrijd is vanaf half zeven live te zien op Fox Sports. Op dezelfde avond speelt De Meern tegen PEC Zwolle, de bekerwinnaar van seizoen 2013-2014 en de huidige nummer drie van de eredivisie.

De Meern is er overigens niet blij mee dat beide wedstrijden tegelijkertijd plaats vinden en heeft de voorkeur om op een andere avond te spelen. Desondanks gokt De Meern er op zoveel mogelijk toeschouwers naar hun eigen complex aan de Loenenseboslaan te kunnen lokken. De wedstrijd tegen de op volle oorlogssterkte aantredende Zwollenaren begint al om vijf uur. De oorspronkelijke aanvangstijd van de partij was kwart voor acht, maar de lichtinstallatie van De Meern voldoet niet aan de eisen die de KNVB opstelde voor wedstrijden in het bekertoernooi.