Logo Romeins Schip De Romeinse schepen Per Mare ad Laurium en Fiducia ondervinden hinder van de zwemmers bij het strandje aan de singel in Woerden. Omdat het strandje vlak…

bij de brug over de singel ligt, hebben de schepen geen zicht op wat er aan de andere zijde van de burg gebeurt. Bovendien moet er vanwege de lengte van het schip rechtdoor worden gevaren, precies door het deel van het water waar wordt gezwommen.

Voorzitter van de Stichting Romeins Schip Woerden, Henk Vlot, heeft over de kwestie overleg met burgemeester Victor Molkenboer. Naar aanleiding daarvan zet de gemeente toezichthouders in. Die hebben tot taak om de zwemmers uit het water te laten komen zodra er een schip aan komt. Het zwemmen in de buurt van bruggen en sluizen is eigenlijk verboden maar alleen de politie kan daar tegen optreden.

Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen RPL dat ook de BOA’s daarvoor zullen worden opgeleid. Als blijkt dat de inzet van toezichthouders niet werkt is het einde oefening zegt Henk Vlot.

Foto archief RPL
Fiducia