Logo Voetbal 7Niemand had een paar jaar geleden kunnen denken dat SC Woerden en VEP elkaar op zaterdag in competitieverband zouden ontmoeten. Beide clubs spelen inmiddels op zaterdag.

In het seizoen 2012-2013 speelde men voor het laatst tegen elkaar. SC Woerden won bij VEP met 0-1 en op eigen veld met 2-0. Dat was na een periode van zeven jaar zonder stadsderby. De laatste zege van VEP dateert van 25 april 2004. Op Cromwijck werd het 1-0. ‘Uit’ was de winst voor VEP met 0-2. De twee jaren daarna leverde twee gelijke spelen op en tweemaal was de winst voor SC Woerden.

Komende zaterdag is SC Woerden favoriet. Hoewel competitie nog lang duurt lijken Gouda en SC Woerden te gaan strijden om de titel. Half drie op de Steinhagenseweg, onder leiding van scheids Kleinkamer.

Bodegraven en Kamerik kruisen – ook om half drie – op het, zoals het deftig heet, Sportpark B.J. Suringa Complex aan de Groene Zoom de degens. Kamerik heeft de weg naar boven ingeslagen en moeten van laagvlieger Bodegraven toch de punten weten te ontfutselen. Rond half vijf is bekend of dat de mannen van Patrick de Ruijter is gelukt.

Moerkapelle is gastheer voor het Zegveldse Siveo. Geel Blauw is bijna ‘verplicht’ te winnen van de thuisclub. En als de inhaalwedstrijd dan ook nog in winst wordt omgezet… wie weet. De wedstrijd op Sportpark De Wilde Veenen aan de Windvaan start om half drie.

Ook voor Sportlust staat er een uitwedstrijd op de rol en wel tegen GRC14. De club is opgericht in juli 2014 en is ontstaan uit het samengaan van de voormalige voetbalverenigingen VV Giessen en VV Rijswijkse Boys. Kwart over twee vangt de pot aan op Sportpark Almbos aan de Karbogerd in Giessen.