Logo VEP voetbal Gisteren speelde VEP de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. RKDES uit Kudelstaart kwam op bezoek en de teams doen volop mee in de spannende strijd…

om de koppositie. Beide teams hadden elkaar in het verleden nooit eerder getroffen in competitieverband.

Al snel bleek dat RKDES een technisch vaardig team bezit en zij begonnen met een overwicht. VEP liet de tegenstander het spel maken en kwam er regelmatig met gevaarlijke counters uit. Bij de afwerking ontbrak het echter aan beide kanten aan scherpte en kwam er meer evenwicht in de strijd. Tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd.

Het tempo ging na rust omhoog en VEP zocht nadrukkelijk naar de voorsprong, maar een foutje achterin betekende 0-1. Met nog een half uur te haan leek een strafschop de wedstrijd te beslissen: 0-2. VEP nam meer risico en met succes. Luuk Janmaat bracht de stand op 1-2 en Mike van der Steen scoorde de 2-2. Maar binnen de minuut stond VEP weer achter. De thuisclub bleef knokken en werd beloond: een voorzet belandde in eigen doel. Even werd het gevaarlijk, toen RKDES een vrije trap mocht nemen, die in de muur smoorde. Het bleef bij 3-3.

Foto’s: Anno Visser