Logo Triathlon Ga er maar aan staan: 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen, allemaal achter elkaar. Afgelopen zaterdag volbrachten negen Clytoneus…

atleten deze loodzware beproeving tijdens de Triatlon van Almere.

Om half acht in de ochtend klonk het startsein voor het zwemmen in het Weerwater van Almere. Corinna Mocking kwam als eerder het water uit, op de voet gevolgd door Gea Boschker. Zij konden als eersten van start met de twee fietsrondes van elk 90 kilometer door de Flevopolder. De aanhoudende regen en een enkele hagelbui leek de deelnemers niet te deren.

Na het fietsgedeelte volgde nog een marathon rond het Weerwater. De Woerdense supporters waren massaal naar Almere getrokken om hun clubgenoten aan te moedigen. Ook zij konden genieten van het zonnetje dat inmiddels was doorgebroken. 

Cees de Heer kwam uiteindelijk rond half zeven ’s avonds als eerste over de finish. De monsterprestaties van de andere atleten: Hessel-Aart van Essen 11:03 uur, Philip van der Klaauw 11:20 uur, Michael Meijer 11:25 uur, Bart de Kruiff 11:49 uur, Arjen Eijlers 11:53 uur, Gea Boschker 12:00 uur, Corinna Mocking 12:37 uur en Arjen van Iren 12:15 uur. Petje af!!

Foto’s: Website Clytoneus
37 triatlon37 triatlon1