Logo OPA De O.P.A. (Oldtimer Parade Aanslingeren) trekkerdag had op haar jubileumdag de weergoden mee. Een lang lint van ongeveer 300 tractoren trok door het Groene Hart.

De start van de toer was in Gerverscop bij de familie Van Soest en vertrok vervolgens voor een rondje Kockengen, Kamerik , Woerdense Verlaat en Teckop. Het eindpunt was weer bij de familie Van Soest in Harmelen. Onderweg trok de meer dan anderhalf uur durende stoet veel bekijks. Bijna alle tractoren waren in zeer goede staat en met liefde door de eigenaren nog eens extra gepoetst voor deze gelegenheid. Sommigen waren opgeleukt met fauteuils waarin passagiers zich luxe lieten vervoeren.

Maar helaas waren er toch een paar trekkers die het tijdens de tocht af lieten weten en moesten wachten tot ze aangetrokken of opgehaald werden. Dikke pech en de teleurstelling van de eigenaar was groot. Alle trekkers waren na de toertocht te bezichtigen in een weiland bij de familie Van Soest. Veel bekijks was er vooral voor de oldtimers onder de tractoren. Maar ook voor de overige tractoren was de belangstelling groot.

Foto’s: Mieke Schilder