Hoofdtrainer Patrick Loenen is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Sportlust. Hij zal zijn contract na twee jaar niet verlengen bij de hoofdklasser. Dat maakte hij dinsdagavond voor de training aan de spelersgroep bekend. Loenen had het bestuur al eerder ingelicht over zijn beslissing.

Loenen wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Veenendaalse derde divisionist DOVO. De coach is naar eigen zeggen toe aan een volgende stap in zijn trainerscarrière. Sportlust is onder Loenen momenteel een stabiele hoofdklasser en behaalde vorig jaar het kampioenschap in de eerste klasse.

Sportlust ‘46 vindt het bij monde van Cees Pels zeer spijtig dat Loenen Sportlust gaat verlaten. “We respecteren zijn keuze, maar hadden hem natuurlijk graag langer bij onze vereniging gehouden. Patrick verricht momenteel namelijk prima werk. We hebben een stabiele jonge selectie, met ook veel jongens uit de eigen jeugd en bezetten momenteel de tweede plek in de Hoofdklasse A.

Het bestuur van Sportlust betreurt de beslissing van Loenen, maar wenst hem volgend seizoen alle succes toe bij DOVO. “Patrick kennende zal hij nog alles uit de kast halen om het seizoen succesvol af te sluiten. We zijn ons inmiddels aan het beraden over een mogelijke opvolger,” aldus Voorzitter Jan van den Heuvel.