Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van SCH’44 werd een loterij gehouden met vele mooie prijzen en met als klapper de hoofdprijs: een reisje naar Curacao met als extraatje 1.000 euro zakgeld.

Laat nu uitgerekend de vertrekkende trainer René van der Kooij die prijs winnen. Een prachtig afscheidscadeau van een vereniging waar hij de laatste drie jaar hoofdtrainer is geweest. De 48-jarige René van der Kooij begint het nieuwe seizoen als hoofdtrainer van SO Soest.

Het hele leven van Van der Kooij bestaat uit sport, de inwoner van Maasland werkt als technisch manager bij derde divisionist Hercules uit Utrecht, hij is actief als Hoofd Jeugdopleiding bij v.v. Hoogland en omdat hij graag weer het veld in wilde werd daarnaast SCH’44 zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Zelf voetbalde hij bij MVV’27 uit Maasland en Excelsior Maassluis. Daarna behaalde hij zijn TC 2 en de allerhoogste licenties in de tennissport. Daarnaast heeft hij op HBO-niveau sportmanagement gestudeerd, succesvol afgerond en was hij manager bij de Haagse ijshockeyclub HYS.