Logo Trauma Helikopter1In verband met een groot ongeval op de A12 bij Woerden zijn 2 traumaheli’s ingezet. De aanrijding vond even na 11.00 uur plaats. Het ongeval vond plaats op de rijstroken richting Den Haag.

De politie sloot drie rijstroken af. Bij de aanrijding zijn meerdere auto’s betrokken. Daaronder mogelijk een auto die met pech langs de weg stond. Op Twitter meldt de politie dat de slachtoffers niet aanspreekbaar zijn.

Update: De politie heeft voor het onderzoek een drone ingezet. Daarmee worden luchtfoto’s gemaakt. Volgens ooggetuigen zijn ter hoogte van de afslag Harmelen automobilisten gekeerd om tegen de richting in rijdend de A12 te kunnen verlaten. Zij zijn door de politie opgevangen en bekeurd. Een bekeuring voor tegen de richting in rijden op de snelweg kost enige honderden euro’s. Inmiddels zijn twee rijstroken opgesteld. Over de toestand van slachtoffers en het aantal zijn door de politie nog geen mededelingen gedaan. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de regio overgebracht.

Update: Twee gewonden bij ongeval
Inmiddels is bekend dat hij het ongeval een 72-jarige man uit Neerpelt in BelgiĆ« en een 34-jarige man uit Kampen gewond zijn geraakt. De Belgische bestuurder kwam met zijn auto achterstevoren op de linker rijstrook tot stilstand, vermoedelijk nadat hij door onbekende oorzaak de vangrail had geraakt. De bestuurder uit Kampen en zijn vriendin stopten om hulp te verlenen. Terwijl de bestuurders naast hun auto’s op de linker vluchtstrook stonden en de vrouw 112 belde, werden de ze aangereden door een auto die in volle snelheid die naar links stuurde om de stilstaande auto’s te ontwijken.

De politie roept mensen die iets gezien hebben zich te melden. Ook mensen die beschikken over dahscambeelden van het ongeval wordt gevraagd contact op te nemen.