Logo SP De tribune van de Tweede Kamer moet vol als de SP vragen stelt over het sluiten van afdelingen spoedeisende hulp en huisartsenposten in ons land.

Dat zegt Wilma de Mooij van de SP afdeling Woerden. Een bijeenkomst van de SP en het Nationaal Zorgfonds in Woerden werd door zo’n 50 belangstellenden bijgewoond. 30% daarvan is volgens De Mooij bereid mee naar Den Haag te gaan.

Tijdens de bijeenkomst stond de gang van zaken rond de sluiting van het Woerdense ziekenhuis, de huisartsenpost en de spoedeisende hulp centraal. De Mooij vindt het terugdraaien van de maatregelen rond de sluiting van de voorzieningen in Woerden niet onmogelijk, omdat het ziekenhuis er gewoon nog staat. Het is volgens haar alleen een kwestie van organiseren omdat voor elkaar te krijgen.

Niet te spreken is De Mooij over de aanpak van Progressief Woerden wethouder Yolan Koster die overleg voert met een commerciƫle partij. Het is volgens haar de vraag in hoeverre die aanpak duurzaam is. Daar komt volgens De Mooij bij dat GroenLinks en de PvdA in de Tweede Kamer er voor hebben gezorgd dat de spoedeisende hulp en de huisartsenposten uit de ziekenhuizen kunnen worden gehaald.

Foto’s: Henk Wit