Logo Mobilee Afgelopen zaterdag werden in de sporthal Snellerpoort de jaarlijkse clubkampioenschappen van gymnastiekvereniging Mobilee, wat “bewegen” betekent, gehouden.

Meer dan 200 deelnemers lieten aan een groot publiek hun turnprestaties zien op de onderdelen sprong, brug, balk, en vloer. En voor de selectiegroep jongens nog op de onderdelen ringen en rekstok.

In drie ronden werd het programma afgewerkt, met na elke ronde een prijsuitreiking. De nieuwe clubkampioenen bij de recreanten werden Joy Louise van Reenen en Sebastiaan Bekker. Zij kregen daarvoor de wisselbeker uitgereikt. De Aanmoedigingsprijs Jongtalent ging naar Rosalie Schwegler.

Een bijzondere beker ging naar Kimberley van der Wal: de Ingrid Hogendoorn Memorial Cup. Deze wisselbeker is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Ingrid Hogendoorn, turntrainster van Mobilee. De prijs wordt uitgereikt aan een turnster die een moeilijk jaar achter de rug heeft, maar met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen toch is blijven turnen.

Een schouderklopje en stimulans, zoals Ingrid zelf ook gewend was te geven aan haar pupillen als het even tegenzat. De bokaal staat daarmee ook ook symbool voor “Positief Coachen” in de sport.

Foto’s: Henk Wit