Logo politie16Dinsdagmorgen heeft de Utrechtse politie een 33-jarige man uit Utrecht en een 47-jarige man uit Huizen aangehouden in een onderzoek naar bezit en de uitvoer van harddrugs naar Australië.

Bij de doorzoeking van de woning in Utrecht door de politie een aantal biljetten van 500 euro aangetroffen en in beslag genomen. In de woning in Huizen werd hasj aangetroffen.

De Australische autoriteiten hebben de Landelijke Recherche en het Landelijk Parket in Nederland om bijstand gevraagd in ‘Operation Veyda’, een onderzoek naar een criminele (drugs)organisatie. Op basis van dat rechtshulpverzoek, is in Nederland een onderzoek gestart naar leveringen van harddrugs. Zo kwamen de twee Nederlandse verdachten in beeld. Al eerder had de Nederlandse politie grote hoeveelheden MDMA, cocaïne en crystal methamfetamine in beslag genomen. De inbeslagname voorkwam dat de harddrugs Australië konden bereiken. De Nederlanders worden ervan verdacht als leverancier van de harddrugs te hebben opgetreden.