Logo Veldrijden Afgelopen zaterdag is in Wijkpark Molenvliet de 24ste Veldrit van Woerden verreden. Organisator Wieler- en TourClub Woerden kan terugzien op een in meerdere…

opzichten geslaagd evenement. Er was een mooi deelnemersveld en ook het weer werkte mee. Extra geslaagd werd de dag door overwinningen van leden van de organiserende vereniging.

Julia Boschker won in de wedstrijd voor vrouwen die tot het laatst spannend bleef. Pas in de laatste ronde wist Boschker een beslissend gaatje te slaan. De zege was voor Julia speciaal, omdat het voor haar een echte thuiswedstrijd was. Ze woont nauwelijks een kilometer bij het parcours vandaan.

De tweede overwinning voor WTC Woerden was in de wedstrijd voor masters. Daarin was het al snel duidelijk dat de strijd tussen Wilfred Veldkamp uit Kamerik en Patrick Somsen uit Aalten zou gaan. Ze namen al snel een voorsprong op de rest en leverden een verbeten gevecht om de zege. Toen Somsen echter een klein stuurfoutje maakte, kon Veldkamp wegrijden en de voorsprong tot op de meet behouden.

Achter de twee streed Lars Rietveld uit Oudewater om de derde plaats, maar hij moest in Johan Dussel uit Eelde zijn meerdere erkennen; daardoor werd het net geen derde podiumplek voor WTC Woerden.

Foto: WTC Woerden
De winnaars
51 winnaars

Foto’s onder: Anno Visser