Logo Rob Severs Na de recente derde plaats in de 24 uursrace van Barcelona, heeft Rob Severs ook dit weekend wederom het internationale autosportpodium mogen beklimmen.

De Woerdense coureur reed zich samen met Simon Knap naar de tweede plaats van de European GT4 Series op de Hungaroring. De zaterdag begon al uitstekend voor Severs. Tijdens de kwalificatie zat hij er in het zeer competitieve veld van 26 fraaie sportwagens goed bij. Hoewel de kwalificatie op het Hongaarse circuit rommelig verliep, liet Severs zich tijdens de race op zaterdag niet van de wijs brengen en eindigde als vierde.

Op zondagochtend stond de tweede manche op het programma. De uitdaging was groot, aangezien Simon Knap pech had in de kwalificatie. Omdat hij in één bocht met vier wielen over de track limits was gereden, werd hem zijn enige rondetijd afgenomen. Daarom moesten het duo zondag achteraan beginnen. Dat bleek geen probleem, want direct na de rollende start sneed de oranje BMW als een warm mes door de boter en werkten zij zich bijzonder fraai op naar plek zes om na twee manches uiteindelijk als tweede naar het podium te mogen.

Foto: Chris Schotanus
39 severs1