Logo Runners Club Woerden Eén goed doel, tien sponsors, vier keer tweeënhalve kilometer, 26 teams en een boel vrijwilligers; dé ingrediënten afgelopen zaterdagmorgen voor een succesvolle…

tweede editie van de Woerdense Estafetteloop georganiseerd door De Runnersclub Woerden. Nieuw dit jaar was de kids run. Kinderen tot en met twaalf jaar liepen om het snelst een individueel rondje van 1.000 meter. Dian v.d. Boogerd van de EbenHaëzerschool was de snelste jongen, Noa Verheijen van Jenaplanbasisschool De Kring was het snelste meisje.
Burgemeester Molkenboer deed dit jaar zelf mee met in zijn team wethouders Ivo ten Hagen en Yolan Koster (in rolstoel) mét haar enthousiaste viervoeter.

Voordat Margot Stolk, wethouder Sportzaken, het startschot loste, maakte Fit2Go de lopers klaar voor de start met een collectieve warming-up. De opbrengst van de kidsrun, de estafetteloop én de schenkingen van sposors is voor de Stichting Fotografie Tegen Armoede van de Woerdense fotograaf Dies Groot. Het bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt. De Stichting Fotografie Tegen Armoede biedt sinds 2001 hulp aan succesvolle kleinschalige hulpprojecten voor mensen in extreme armoede, in samenwerking met betrouwbare mensen en kleine organisaties. Het geld komt uit al zijn foto-activiteiten en giften.

Foto’s: Henk Wit