Logo UtrechtFC Utrecht speelt in de tweede voorronde van Europa League ‘thuis’ in Waalwijk en geeft inzicht over het hoe en waarom deze keuze tot stand is gekomen. De Domstedelingen moeten de…

tweede voorronde van het Europa League toernooi op 13 en 20 juli uitwijken vanwege het EK Vrouwenvoetbal in Stadion Galgenwaard.

Had FC Utrecht dit niet kunnen voorzien is een veel gestelde vraag, maar bij het aangaan van de verbintenis voor het EK Kampioenschap voor Vrouwen in 2014 stroomden de Nederlandse clubs in de derde voorronde van de Europa League in. Dit is recentelijk gewijzigd door de UEFA-ranking, waarop Nederland is gezakt. Hierdoor stroomt het Nederlandse Europa League ticket voor de winnaar van de play-offs al vanaf de tweede voorronde in.

Meteen nadat bekend werd dat FC Utrecht mogelijk Europees ging spelen werden zaken op orde gebracht voor de UEFA-licentie. De moeilijkheid hierbij was dat een aantal stadions niet beschikbaar was vanwege hetzelfde EK voor Vrouwen. Een aantal andere stadions heeft in de periode juli herstelwerkzaamheden aan de grasmat ingepland. En tot slot waren er een aantal steden die geen optie waren, in verband met de andere evenementen en de openbare orde en veiligheid.