Logo Bredius rollersOp zondag 11 november organiseren de Bredius Rollers Woerden in samenwerking met de Kennemer Keien uit Overveen een uniek jeugdtoernooi rolstoelhockey voor spelers tot en met 20 jaar. 

Daarmee heeft Woerden een primeur te pakken! Een dergelijk regionaal toernooi werd voor de jeugd in Nederland niet eerder georganiseerd.

Het evenement in Sporthal Snellerpoort start om negen uur met behendigheidstrainingen. Naast wedstrijden is er ook ruimte om kennis te maken met de dynamische sport. De Bredius Rollers beschikken over enkele sportrolstoelen, die op deze dag ter beschikking staan voor enthousiaste jongeren (tot 21 jaar) die de sport willen uitproberen. 

Rolstoelhockey werd door trainer-coach Bert van den Bogaard en zijn zoon Pim naar Woerden gehaald. “We speelden en trainden in Utrecht en vonden dat Woerden aan een eigen team toe was”, aldus Bert. “In het verleden deden we ook al eens een poging om bij ASV Bredius een rolstoelhockey-tak op te richten, maar er bleek toen te weinig animo voor te zijn. Daar kwam echter verandering in en inmiddels beschikt de vereniging over vier rolstoelhockeyteams.”   Rolstoelhockey is een laagdrempelige sport en of je wel of niet rolstoelgebonden bent, de Bredius Rollers staat open voor iedereen. 

Foto: Sportservice Utrecht 

De Bredius Rollers

bredius