Logo Vissen Nachtvissen is in Nederland het populairst in de provincie Utrecht. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl In Nederland zijn er ruim twee miljoen sportvissers.

Dit maakt vissen de op-twee-na grootste sport in Nederland. Vissen kan gezien worden als een belangrijke recreatievorm. Nederlandse vissers hanteren verschillende technieken om verschillende vissoorten te verschalken.
Naar verhouding trekken Utrechters er ‘s nachts het vaakst op uit om te gaan vissen, waarvoor een speciale nachtvisvergunning nodig is, en leent zich bijzonder goed voor het vissen op karper en roofvissen, zoals de snoek en de snoekbaars.

 

Ook in andere provincies zijn er opvallende resultaten. Zo blijken Zeeuwse vissers online het vaakst op zoek te gaan naar hengels en andere visbenodigdheden. In de Zuid-Westelijke kustprovincie lijkt sportvissen het populairst. In Drenthe en Groningen zijn meer vlieg- en karpervissers. Zuid-Hollanders zijn het meest gericht op roofvissen.

In Nederland mag men alleen vissen met een VISpas. Op vissen zonder vispas staat een boete van 130 euro. Zelfs als je de pas bent vergeten kun je rekenen op een boete van 130 euro. Vissen binnen de gesloten periode kost 140 euro. Met levend aas vissen wordt het strengst bestraft: 370 euro.

Foto: PR

27 nachtvissen